V prvem tednu mavričnih počitnic je vsako leto zelo zanimivo. Otroci in aligatorji preverijo, ali je morje še vedno slano in če je voda še vedno mokra. Lani je bilo še posebej zanimivo, saj so otroci ob jutrih vstajali pred aligatorji. Razumeli bi naše aligatorje, če bi vedeli, koliko energije imajo naši mavričarji. Noben problem jim ni cel dan skakat s pomola ali se potapljati in iz morja nositi najrazličnejše stvari. Vsak teden in vsak dan spoznavamo različne vrednote, vrednote, ki nas spremljajo skozi cel teden. Aligatorji in otroci med seboj pletemo prijateljstva, veliko je ljubezni, zaupanja, spoštovanja, hvaležnosti in vere. Vsak dan na plažo povabimo Jezusa kapitana. Vrednote spoznavamo ob večernih pravljicah in jutranjih igricah.

Na mavričnih počitnicah imamo vsak dan tudi zelo zanimive delavnice. Veliko od njih je postalo že tradicionalnih. Vsako leto pobarvamo majice in se z njimi odpravimo v Piran. Pripravimo tudi piknik, družimo se s Pavletom Ravnohribom, imamo pižama party z Jezusom, veliko prepevamo in ustvarjamo še pri drugih delavnicah. Tako vsako leto domov odnesemo kakšen lep spomin na še ene mavrične počitnice. Enkrat tedensko otroke presenetimo z okusno večerjo iz bližnje picerije.

 

Na mavričnih počitnicah imamo kar dve pošti. Ena je tista prava, ko ustvarjamo čisto svoje razglednice in jih pošiljamo domov. Ena pa je tista, ki si jo pošiljamo med seboj. Aligatorji nas vsako jutro pri zajtrku razveselijo, saj se za vsakega najde kakšno pismo. V tretjem tednu se moramo za eno leto posloviti od nam ljubega Portoroža. Žalost ni prevelika, saj vemo, da se naslednje leto spet srečamo! In vsa prijateljstva lahko negujemo celo leto, saj dobimo po izteku počitnic domov knjige obrazov, kjer so zapisani vsi naslovi in prilepljene fotografije naših najlepših spominov. Do naslednjega leta nas morje že nestrpno pričakuje …

Društvo prijateljev otrok  MAVRICA

Čerinova ulica 10, 1131 Ljubljana

T: +386 40 549 886
E: mavrica.drustvo@gmail.com

Posl. račun: 02014-0254470831
dav. št.: 24130150
mat. št.: 1929585

KAKO SMO SE IMELI LANI NA MAVRIČNIH POČITNICAH 2015?

O NAS